Zaterdag 18 mei 2024 | Haventerrein  | Kamperland

Historie

2013....
Toen bekend werd dat Peerock in Colijnsplaat 2013 niet plaats zou vinden.  Hebben wij (Peter Heerenthals en ik) onder het genot van een biertje bij IBZ, besloten om "iets" in Kamperland te organiseren. Wij wilden en hoefden er niets aan te verdienen en we besloten een goed doel te zoeken.

Dit werd snel gevonden, ik was al enkele jaren vrijwilliger voor de Stichting "On Wheels" uit Maasdijk. 
Deze Stichting heb ik leren kennen omdat we destijds met onze minder valide zoon op vakantie wilden.
We besloten een camper te huren en een week naar Frankrijk te gaan, dat was een mooie periode.
Dit is dus wat de stichting doet, aangepaste voertuigen & vakantiewoningen aanbieden voor kinderen, volwassenen en ouderen met een beperking zoals bijvoorbeeld de ziekte van Duchenne.
 
De naam... die was al snel bedacht, "Music for Wheels".

De handige Peter en zijn zonen Randy en Kenny hielpen met alles voor het evenement van voorbereiding tot het evenement zelf. Maar er waren nog veel meer vrijwilligers die zich destijds aanmelden, zo zaten we al snel op 20 vrijwilligers.
Ook Jan de Visser en Rinie van Belzen voelde zich aangetrokken om vrijwilliger te worden. Ze gaven vrijwel meteen aan wat meer te willen betekenen voor het evenement...
Met z'n drieën (Henk, Jan & Rinie) werd er een bestuur gevormd. Het bleek een goede combinatie te zijn, respect voor elkaars mening was en blijft een sterk punt.

Het was zo ver, mede mogelijk gemaakt door 7 sponsoren en de 20 vrijwilligers kwam de dag. Vrijdag 21 juni 2013 was het 1e concert van MFW met als line up, The Black Carrots, J&J Company & Surrender  (toen nog met Kees Wondergem).

Het werd een groot succes en  mede door de drankopbrengst dankzij Marcel van Café Havenzicht, hadden we een mooi geldbedrag bij elkaar verzamelt.

Er was dus genoeg reden te meer om hiermee verder te gaan!!

De edities daarop volgden...
2014 - MFW 2.0
2015 - MFW 3.0 
2016 - MFW 4.0
2017 - MFW 5.0

2018 - MFW 6.0
Na 6 jaar dezelfde opzet bleek dat er toch vernieuwing plaats moest vinden, de bezoekers waar onder andere vooral de  jeugd werd elk jaar iets minder.
De vrijwilligers, met de jaren gestegen naar 30 personen bleven gelukkig trouw hun vrijwilligerswerk doen. Velen daarvan moesten hiervoor een vakantiedag inleveren bij hun werkgever, waarvoor nog steeds bij iedere editie, onze dank groot is!

In november dit jaar, tijdens de 1e vrijwilligersborrel die we organiseerde bij Gasterij Rubens kwamen naast Rinie, Jan en ik, nog 3 personen bij in ons het bestuur,  Henny de Bruine, Esther van Dijk & Ramon Remijnse. 
Zij gaven aan dit leuk te vinden en dat zij graag iets meer zouden willen betekenen voor MFW. Zo werd ons bestuur van 3 naar 6 personen aangesterkt.
We waren erg blij met deze aanvulling en direct kwamen er nieuwe ideeën op tafel,  ook aan de digitale media werd het één en ander bijgewerkt.

Music For Wheels 7.0 was in 2019 weer een groot succes en gaf ons de nodige motivatie om door te gaan naar de volgende editie!

Ieder jaar hopen wij van Music For Wheels weer een groot succes te maken samen met al onze vrijwilligers en inmiddels al meer dan 50 sponsoren.

Wij hopen  weer terug te zien op onze volgende editie van MUSIC FOR WHEELS.


Henk Zwemer

 
 
 
E-mailen
Instagram